Tuinhout

Tuinhout nodig?  Wij hebben meer dan 400 verschillende soorten planken, regels, gordingen, palen, … in ons aanbod. We verkopen dit tuinhout aan absolute bodemprijzen. Hebt u ergens toch nog een lagere prijs gezien, laat het ons weten, en we passen dit onmiddellijk aan op onze website.

Waar tuinhout kopen?

Afhankelijk van het doel van uw tuin, kunt u verschillende soorten tuinhout kopen. De beste keuze is meestal plaatselijk gekapt hout, dat vaak de goedkoopste optie is. U kunt echter ook kiezen voor hout van duurzaam beheerde boomkwekerijen, die beter zijn voor het milieu dan het kappen van oerbossen. FSC staat voor Forest Stewardship Council, een wereldwijde organisatie die verantwoord bosbeheer bevordert. Bovendien moet u er bij het kopen van timmerhout op letten dat het is goedgekeurd voor gebruik in voedseltuinen, zoals planten die met voedsel worden gekweekt.

tuinhout

Contacteer ons

Tuinhout gezocht? Wilt u meer info verkrijgen? Contacteer ons dan. E-woodproducts, de specialist in Vlaanderen voor stevige houten FSC picknicktafels, tuinbanken en andere tuinmeubelen.

Hoofdzetel: BV E-Products Europe, Patijntjestraat 107, 9000 Gent (BE 0500.621.156)
Logistiek centrum: Hannaerden 1A, 9280 Lebbeke. Ophalingen zijn niet mogelijk! Wij werken uitsluitend via leveringen.
Kantoren: Leirekenstraat 16, 9310 Aalst


Hout voor in uw tuin

Met het veelzijdige aanbod aan E-woodproducts tuinhout kunt u uw specifieke idee of ontwerp op maat realiseren. Pergola?s, afscheidingen, terrassen en ga zo maar door. Met tuinhout is alles te maken. De grote variatie aan tuinhout, ook wel tuintimmerhout (balken, palen, planken) genoemd, leveren wij in standaard maten maar natuurlijk kunt u het tuinhout naar wens op maat aanpassen en bewerken. De complete collectie tuinhout van E-woodproducts is gemaakt van verantwoord gekapt gecertificeerd hout. Het tuinhout van vurenhoutgrenenhout en douglashout wordt bovendien KOMO-verduurzaamd om de levensduur te verlengen. Tuinhout is in onbehandeld en groen geïmpregneerd leverbaar.

Wij hebben voor u een onderverdeling gemaakt in 4 categorieën, nl. Houten palen, constructiehout, houten planken en vlonderplanken. Elke categorie is op zich terug onderverdeeld in subcategorieën. De onderverdeling zit u meteen ook onderaan. We geven een omschrijving, en lichten dit toe met een bijhorende foto.

 

Hemlock hout

Hemlockhout is een uitstekende keuze voor het maken van terrassen, banken en tafels. Het is een groenblijvende conifeer die 6 tot 6 meter hoog wordt met een stam met een diameter van 2 tot 3 meter. Hemlock is matig hard en verdraagt goed vlekken. Het kan echter gaan rotten, is niet duurzaam en is gevoelig voor insectenvraat. Het grootste voordeel van hemlockhout is zijn matige hardheid, waardoor het een goede keuze is voor het maken van terrassen, omheiningen en andere houten voorwerpen.

Hemlockhout is zeer duurzaam en bestand tegen rot en bederf. De meeste mensen vinden het heerlijk om het te verven en er vanish op aan te brengen, waardoor het er nog beter uit gaat zien. Dit hout moet echter goed uitgehard zijn voordat er verf op wordt aangebracht. Anders zal de verf afbladderen. Het is ook belangrijk te weten dat er twee soorten hemlock zijn: oostelijk en westelijk. Westelijk hemlock heeft een gladdere nerf. Als u zich zorgen maakt over huidirritatie, kunt u de ruwe, onafgewerkte versie beter vermijden.

Redwood

Als u op zoek bent naar mooi, duurzaam timmerhout voor uw huis- en tuinprojecten, kunt u redwood overwegen. Er zijn verschillende kwaliteiten, inclusief Architectural Heart en B Grade, beschikbaar. Architectural Heart Redwood is gewoonlijk ovengedroogd en is ongeëvenaard in zijn dimensionale stabiliteit en schoonheid. Het wordt vaak gespecificeerd voor gebruik in de bouw van buitenstructuren en is een populaire keus voor bouw en decking projecten. Hieronder, hebben wij de verschillende rangen van tuin-rang redwood vermeld.

Ten eerste is er de duurzaamheid: redwood heeft een lange levensduur en is bestand tegen bederf en insectenschade. Het is ook licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk te zagen is met gewoon gereedschap. De natuurlijke looistoffen in redwood maken het ongelooflijk duurzaam voor buitenprojecten. Het is ook natuurlijk bestand tegen vuur, bederf en insecten. Om al deze redenen, is redwood een uitstekende keus voor om het even welk openluchtproject. Dus, wanneer u twijfelt, koop dan redwood!

Douglas spar

Als u op zoek bent naar een goedkope optie voor een verhoogd tuinbed, kunt u kiezen voor douglasspar. Dit zachthout staat erom bekend krom te trekken en te splijten als het buiten wordt gelaten. Zijn matige levensduur maakt het ook een goede keuze voor een verhoogd tuinbed. Dit hout kan vier tot zeven jaar meegaan in een verhoogd tuinbed, afhankelijk van uw behoeften. Het kost veel minder dan andere houtsoorten, waaronder sequoia en ceder. Het is ook gemakkelijk voor het budget.

Deze houtsoort komt oorspronkelijk uit het noordwesten van de Stille Oceaan. Het heeft een kleine hoeveelheid spinthout en is typisch rozig van kleur als het ruw is. Na blootstelling aan de zon wordt de Douglas spar blond. Het kan ook bruin worden wanneer het geautoclaveerd is. Als u op zoek bent naar een houtsoort die weinig onderhoud vergt, duurzaam is en lang meegaat, overweeg dan de Douglas spar. Het is de perfecte keuze voor vele tuinprojecten.

Hemlock

Hoewel sommige mensen liever goedkoop en gemakkelijk te hanteren materiaal kopen, zijn er veel andere voordelen van Hemlock tuinhout. Het is niet alleen duurzaam, maar het is ook bestand tegen rotten en een voordelig alternatief voor cederhout. Hemlock heeft ook goede afwerkingskwaliteiten, wat betekent dat verf en vernis op het hout blijven zitten. Bovendien is het een comfortabele en duurzame keuze voor verhoogde tuinbedden.

Bij het kiezen van een soort Hemlock tuinhout is het belangrijk om te zoeken naar gezonde dichte knoesten, waardoor het hout geen gaten kan ontwikkelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat hergebruikt hout ook giftige chemicaliën kan bevatten en schadelijk kan zijn voor planten. Zorg ervoor dat u alleen de beste kwaliteit hout koopt voor uw project. Op deze manier voorkomt u problemen achteraf. Hoewel Hemlock tuinhout duurzaam is, kan het duur zijn en is het niet de ideale keuze voor iedereen